[...] olej lniany tloczony na zimno czy wspomniane wyzej GHEE to jest to czego nam trzeba. Wlacz do diety rowniez inne ryby: makrela, sledzie, losos, halibut, pstrag - te sa najbardziej wartosciowe. Przy okazji to 93 kg przy 190 cm to nie jest dramat jakis :) Fajnie jakbys wkleil foto aktualne i pozniej po redukcji. powodzenia i pozdrawiam [...]
[...] zakwaszenie organizmu i obciążenie układu wydalniczego (nerki). Aby uniknąć negatywnych skutków spożywania mięsa należy zachować umiar w ilości jego konsumpcji, wybierać najbardziej wartościowe i najmniej szkodliwe gatunki oraz spożywać dużo warzyw, owoców i nasion roślin strączkowych, działających zasadotwórczo i zawierających, [...]
[...] (wszystkiego rodzaju zielone: brokuł, fasolka szparagowa, sałata, pomidory, papryka itp). -herbata zielona kcal: ok. 320 kcal. *najlepiej te ze wsi, z wolnego wybiegu, są najbardziej wartościowe. **wszystko smaż na oleju kokosowym (piersi, ryby itp), jest najlepszy podczas odchudzania no i przede wszystkim najlepszy do smażenia, nie wydziela [...]
[...] to weganie (ktorzy z niewiadomych powodow sa najczesciej utozsamiani z wegetarianizmem...) a tak na marginesie. co do zekomych niedoborow bialka. kulturysci uznaja za najbardziej wartosciowe zrodla bialka serwatke i albuminy jaja (wegetarianskie). braki zelaza? najwiecej na naszej planecie zelaza ma wegetarianski wodorost spirulina (to [...]
[...] ciastkach itd.). Węglowodany Reszta zapotrzebowania. Co jemy? Warzywa(czerwona papryka, brokuły, kalafior, czosnek, boćwina, kapusta kwaszona, pietruszka nać to chyba najbardziej wartościowe które w tej chwili przychodzą mi do głowy). Owoce bogate w błonnik (fruktozę proponuję ograniczyć do 50 g, średnio owoce mają około 7-10 g fruktozy, [...]
[...] z czego większość to nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol (Gawęcki 1997, Rosene 2000) Dostępność białka pokarmowego zależy również od jego strawności. Nawet najbardziej wartościowe białko nie zostanie wykorzystane na potrzeby ustroju, jeżeli nie ulegnie całkowitemu rozkładowi enzymatycznemu w przewodzie pokarmowym, a uwolnione [...]
Powinieneś się cieszyć, że tylko tyle straciłeś siły!!! Totalna katastrofa!!! Oto moja teoria na ten temat: 1. Ty może nie jesz mięsa, ale twój organizm je zjada cały czas - z twoich mięśni. Najbardziej wartościowe białko pochodzi właśnie z mięsa (w tym także ryby - dobrze że chociaż je jesz). 2. Lepsze efekty osiągniesz ograniczając spożycie [...]
Białko raczej bym delikatnie obniżyła 180g sądze, żę Ci wystarczy. Tłuszcze delikatnie podbij do tego 1g na kg masy ciała. Masz sporo mleka w diecie, nie jest one najbardziej wartościowe, zostaw jedną porcję. Białko ogranicz do jednej porcji dziennie (w proszku), warto byś wrzucił jakieś ryby, więcej warzyw. Bilans masz dobrze policzony ?
Soja soczewica bób , to są najbardziej wartościowe rośliny strączkowe wiadomo też że soja to źródło białka tłuszczy błonnika z innych rzeczy to jajka ryby mięso mają dobre aminokwasy
[...] ciastkach itd.). Węglowodany Reszta zapotrzebowania. Co jemy? Warzywa(czerwona papryka, brokuły, kalafior, czosnek, boćwina, kapusta kwaszona, pietruszka nać to chyba najbardziej wartościowe które w tej chwili przychodzą mi do głowy). Owoce bogate w błonnik (fruktozę proponuję ograniczyć do 50 g, średnio owoce mają około 7-10 g fruktozy, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tuńczyk nazywany jest inaczej trucizną z puszki. Wystarczy przeczytać to: http://potreningu.pl/artykuly/1717/trucizna-z-puszki Co do pytań autora tematu, to najbardziej wartościowe są: mięso, jaja, ryby (byle nie z puszki), a także w mniejszym stopniu produkty nabiałowe. Białko roślinne natomiast jest białkiem gorszej kategorii, bo po pierwsze nie [...]
tu masz najlepsze czyli najzdrowsze i najbardziej wartościowe....i o nie nalezy opierać każdą diete białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut, śledzie, pstrągi.....) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, Ser Twarogowy chudy , półtłusty , wędliny chude no i Mleko koniecznie , kefiry , jogurty naturalne , maślanki Tłuszcze : [...]
[...] bowiem skłonność do kumulowania azotanów, ponieważ potrzebują azotu do wytworzenia białka. Azotany są także kumulowane przez warzywa korzeniowe, czyli np. marchew i buraki, najbardziej ćwikłowe. Trzeba te produkty skropić wodą, by nie schły i nie traciły jędrności, i przechowywać w otwartej lub perforowanej torebce bądź też owinięte w papier. [...]
[...] dla organizmu) Sniadanie bialkowo-tluszczowe to kolejny rarytas w twoim arsenale, no i ten wyrzut insuliny...naprawde tym w twojej sytuacji powinienes sie przejmowac najbardziej. Kolejny banal to niskie weglowodany na noc na lepszy sen. To odwrotnie nie dziala przypadkiem? Porcja ww kolokwialnie rzecz ujmujac nie dziala stymulacyjnie na [...]
[...] wymaga czasu - trzeba takie rzeczy jeść systematycznie jakiś czas, żeby były efekty. Jeśli w organizmie są braki kolagenu, to najpierw będzie on uzupełniał tam, gdzie go najbardziej brakuje, a w następnej kolejności w mniej ważnych miejscach i organach. Tzn. po kontuzji, operacji, najpierw powinno się zagoić uszkodzone miejsce, a w drugiej [...]
[...] lub zniszczenie ich wlasnych tkanek.PO kazdej seri zostaw w miesniach miejsce na regeneracje i rozrost. 3 Zasada->Pozostań wierny podstawowym ruchom Sile i mase miesni najbardziej zwiekszysz za pomoca podstawowych cwiczen.Beda to na klatke-wyciskanie lezac,na nogi-przysiady,na grzbiet-martwy ciag,na barki-wyciskanie nad glowe,na [...]
To i ja dodam artykuł. Źródło SHAPE nr 12/2004 Od supermarketu do superfigury. Zdrowe odżywianie zaczyna się już w sklepie. Jeśli nauczysz się mądrze robić zakupy, będzie ci łatwiej stracić nadprogramowe kilogramy. Tekst Anna Żuk Czy pomyślałaś kiedyś, że źródłem twoich dietetycznych niepowodzeń mogą być... zakupy w supermarkecie? Sklepy kuszą [...]
masz tu jeszcze pare roznych rodzi dietek Założenia: Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. [...]
[...] warto czasem włączać wołowinę do jadłospisu - wieprzowina - szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela [...]